Vaste Clubtochten
Elke Zondag om 9.00 uur.

Elke Dinsdagavond Trainingsrit om 19.00 uur.

Alle Activiteiten vind u in onze ''KALENDER''

Zandmotor DeltaDuin

Op 22 april 2018 fietste de B-groep naar Hoek van Holland om een bakkie koffie te drinken bij De Torpedoloods. Een leuke rit met nogal wat bezienswaardigheden.
Wanneer je bijvoorbeeld door het duinengebied naar Hoek van Holland fietst en je kiest bij Kijkduin voor het tegelfietspad, dan zie je iets voorbij Kijkduin richting Ter Heijde een stuk strand dat bepaald niet uitnodigt om een dagje te zonnebaden; alhoewel dit gebied populair is bij wind-, kite- en golfsurfers.
We hebben het hier dan ook over de Zandmotor DeltaDuin. De Zandmotor DeltaDuin is een aangelegde, kunstmatige zandbank in de vorm van een schiereiland. Het betreft hier een experiment in het kader van dynamisch kustbeheer met het doel om stranden en duinen op natuurlijke wijze te verbreden.
Het schiereiland is in 2011 aangelegd. Het natuurlijke strand en de duinenrij tussen Ter Heijde en Kijkduin is relatief smal en er was derhalve voorheen geregeld aanvulling van zand noodzakelijk. Naar verwachting zullen door de aanleg van de zandmotor tussen Hoek van Holland en Scheveningen bredere stranden en duinen ontstaan. De aanleg van de zandmotor kostte 70 miljoen euro. Indien hij werkt zoals bedoeld, zijn tot 2031 jaar ter plaatse geen verdere zandsuppleties nodig.

De argusmast aan de kustlijn is een onbemande observatietoren voor gegevensverzameling op de zandmotor.

O ja; het klinkerfietspad heeft de toepasselijke naam Zandmotorpad.

Hans

TC de Tol